LAMINAAT LEGGEN


Laminaat leggen is voor de meeste mensen goed zelf uit te voeren, er zijn een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Gaat u hier goed mee om dan heeft u ongetwijfeld zo uw eigen laminaatvloer gelegd. Bekijk anders rustig het filmpje. En lees natuurlijk de instructies die u bij ons krijgt meegeleverd.Stappen om zelf laminaat te leggen:

Lees de handleiding door die u onderaan onze pagina vindt;

Om laminaat zelf te leggen heeft u de volgende gereedschappen nodig:

  • Een decoupeerzaag (gebruik een handzaag bij de delen die niet onder een plint komen, deze heeft een mooier resultaat). 
  • Een hamer;
  • Een potlood;
  • Een legkit (zie accessoires).


Lees verder de leginstuctie van het merk zelf of er wellicht andere gereedschappen nodig zijn. TIP! Gebruik mij het zagen van een laminaat vloer altijd een nieuwe zaag in uw decoupeerzaag. Doordat er papier en kunstof in het vloer zijn verwerkt beschadigd de vloer snel bij een iets minder scherpe zaag. 

 

Denkt u verder om:

Laat het laminaat 48 uur in de te leggen ruimte acclimatiseren. Dit voorkomt uitzetten danwel inkrimpen na het leggen. Zorgt u er ook voor dat de luchtvochtigheid niet meer is dan 55%. Laat u bij twijfel onze bezorger een gratis vochtmeting uitvoeren.

Bij het merk Quick Step staat in de garantievoorwaarden dat u een legkit van Quick Step dient te gebruiken.

Controleert u de planken voor het leggen op zichtbare gebreken, zodra deze gelegd zijn geven de leveranciers u geen recht meer op schadevergoeding.

Legrichting:

Het is gebruikelijk om laminaat met het licht mee te leggen. Dit geeft het mooiste effect. Het is echter aan te raden wanneer u de laminaat gaat plaatsen op een houten ondervloer om het haaks te leggen op het hout. Dit om te voorkomen dat wanneer één van beide gaat werken er bollingen ontstaan.